Com calcular el pressupost de càtering del meu esdeveniment?
El primer que heu de saber és el nombre de convidats que assistiran a l'esdeveniment corporatiu. No és el mateix un càtering per a 10 persones que un càtering per a 50 persones.
T'ajudem a calcular quant podria costar el teu càtering en funció del tipus d'esdeveniment i del nombre de convidats.

Definir el tipus d'esdeveniment
En la preparació d'un càtering, l'elecció del menú sol ser la tasca més complexa, ja que, tractant-se d'un esdeveniment amb diferents tipus de convidats, és difícil satisfer tots els gustos o necessitats alimentàries especials. A Freshli et volem ajudar amb alguns consells que et permetran fer una bona elecció.
Depenent de l'hora en què es realitzarà l'esdeveniment i tenint en compte la seva durada, podem determinar a grans trets 2 tipus de càtering com a punt de partida:
Cocktail - Dinar/Sopar. Pot substituir un àpat.
Cocktail - Aperitiu. No substitueix un àpat.
També és important tenir en compte si es realitza alguna altra activitat abans o després i la durada de l'esdeveniment.
Quina quantitat de mossegades demanar?
A Freshli apostem per una proposta de càtering Finger Food combinant la màgia del gurmet i la practicitat, ja que és un conjunt de platets presentats en petits mossets, que permeten una gran varietat de textures, sabors i presentacions, adaptant-se molt bé a tots els gustos i dietes que requereixin un menú especial, incloent sempre opcions per a tothom.
Per seleccionar la quantitat adequada per al teu càtering segons el nombre de comensals, farem un càlcul d'unitats de mossets per persona, ja que és la forma més pràctica i amb la qual podrem saber exactament quantes peces necessitarem per a persones amb dietes especials.
Si es tracta d'un cocktail aperitiu entre àpats, es calculen aproximadament entre 4 i 10 mossets per comensal, depenent de la durada de l'esdeveniment.
1h 4 peces 2h
6 peces 2h
8 peces 4h
10 peces
Si el que volem és que el nostre cocktail substitueixi un àpat complet, haurem de seleccionar entre 8 i 14 peces per comensal, segons la durada de l'esdeveniment.
1h 8 peces 2h
10 peces 3h
12 peces 4h
14 peces

Quines varietats de mossets seleccionar?
Per a un càtering finger food equilibrat, t'oferim una selecció de mossets presentats en racions mini, la gràcia dels quals resideix precisament en què siguin el més heterogenis possible: diferents textures, sabors i aromes. El refrigeri es completa amb un repertori de begudes en consonància amb el menjar.
Per seleccionar un bufet equilibrat, l'ideal és combinar peces dolces i salades en una proporció d'1 peça dolça per cada 3 salades (amb un màxim de 3 peces dolces), llevat que vulguem obsequiar els convidats amb el que es coneix com a bufet dolç, que consisteix en un assortiment complet de dolços, postres i rebosteria perquè els puguin anar tastant al seu aire. Aquesta degustació de dolços hauria d'incloure algun plat més lleuger com una selecció de fruites per suavitzar el conjunt.
Propostes de càtering per a grups
A continuació detallem algunes propostes d'exemple que poden servir de guia per confeccionar l'elecció de la vostra pròpia oferta, segons el pressupost de càtering que tingueu destinat per a l'esdeveniment.
Càtering per a 10 persones
Tipus: Cocktail - Aperitiu
Durada: 2h
L'ideal són unes 4 peces per persona amb una selecció de 3 mossets salats i 1 de dolç. Un bon exemple podria ser:
1 Amanides variades 12u
1 Bagels variats 15u
1 Brioixos variats 12u
1 Bunyols de bacallà 15u
1 Muffins variats 20u
Càtering per a 30 persones
Tipo: Cocktail - Aperitivo
Duración: 2h
L'ideal són unes 6 peces per persona amb una selecció de 5 mossets salats i 1 de dolç. Un bon exemple podria ser:
2 Bandejas de Ensaladas de bulgur 12u
2 Bandejas de Flautas de jamón ibérico 18u
2 Bandejas de Bagels de salmón ahumado 15u
2 Bandejas de Burgers variadas 20u
1 Tabla de quesos
1 Muffins variados 20u
2 Pop dots de chocolate 16u
Càtering per a 50 persones
Tipus: Cocktail - Aperitiu
Durada: 3h
Lo ideal son unas 8 piezas por personas con una selección de 6 bocaditos salados y 2 dulces. Un ejemplo podría ser:
2 Amanides de formatge de cabra 12u
2 Amanides Cèsar 12u
2 Amanides variades 12u
3 Flautes variades 18u
4 Bagels variats 15u
3 Burgers variades 20u
3 Focaccias variades 16u
1 Taula d'embotits ibèrics
3 Brioixeria variada 17u
3 Muffins variats 20u
*Si entre els convidats hi ha comensals amb dietes especials, es poden substituir algunes de les safates salades per altres que s'ajustin als requisits, com safates salades sense gluten, vegetarianes o veganes.

Crear el teu propi pressupost de càtering mai no havia estat tan senzill.
Amb la nostra nova calculadora de quantitats t'ajudem a definir el nombre de peces que necessites per al teu càtering en funció del nombre de convidats i la durada de l'esdeveniment. Organitzar una festa, un coffee break, una trobada amb amics o qualsevol altre esdeveniment mai no havia estat tan fàcil. Estàs a tres senzills passos per gaudir de la millor gastronomia.
1. Consulta la calculadora de quantitats i fes la teva selecció.
2. Indica'ns el tipus d'esdeveniment, el nombre de comensals i la durada.
3. Et proposem tant la quantitat com la varietat adequada perquè s'ajusti al teu esdeveniment.